Bộ đề thi học kì 1 môn tiếng Anh lớp 12 năm 2022 – 2023

Photo of author

By THPT An Giang

[ad_1]

Nội dung đang xem: Bộ đề thi học kì 1 môn tiếng Anh lớp 12 năm 2022 – 2023

Đề thi cuối kì 1 Tiếng Anh 12 năm 2022 – 2023 tuyển chọn 5 đề kiểm tra cuối kì 1 có đáp án chi tiết kèm theo.

Đề thi học kì 1 Tiếng Anh 12 được biên soạn với cấu trúc đề rất đa dạng bám sát nội dung chương trình học trong sách giáo khoa tập 1. Hi vọng đây sẽ là tài liệu hữu ích cho quý thầy cô và các em ôn tập và củng cố kiến thức, chuẩn bị sẵn sàng cho học kì 1 lớp 12 sắp tới. Vậy sau đây là nội dung chi tiết TOP 5 đề thi cuối kì 1 Tiếng Anh 12 năm 2022 – 2023, mời các bạn cùng theo dõi tại đây. Bên cạnh đó các bạn xem thêm đề thi học kì 1 môn Lịch sử 12.

Đề thi học kì 1 Tiếng Anh 12

I. LISTENING (2 points)

a. Listen to the NEWS and choose the best answers. (1point)

Question 01. Many rural areas ……….. have no doctor .

A. In UK
B. In Japan
C. In US
D. In Canada

Question 02. There is some where like quarter of all our physicians in Kansas are ……..of age or older

A. sixteen
B. sixty
C. seventeen
D. seventy

Question 03. “He says …………. students from rural areas now typically study in Wichita or Kansas city, two of the biggest cities in Kansas.

A. medical
B. engineering
C. architecture
D. none are correct

Question 04. Student, Claire Hinrichsen grew up in a town ………………………of about people.

A. 600.000
B. 700.000
C. 800.000
D. 900.00

Question 05. One place a resident might work is the clay centre clinic,where Dr. Kerry Murphy ia…….

A. family artist
B. medical company
C. family physician
D. family musician

b. Listen to A CONVERSATION between Mark and Bill and then choose the best answers.(1point)

Question 06. What place are they in?

A. in high school
B. at home
C. in a campus
D. other place

Question 07. Where is Mark from?

A. from Houston texas
B. from California
C. from New York
D. from Washington

Question 08. They are in the…………….year.

A. first
B. second
C. third
D. last

Question 09. How many percent of people accepted to Standford University?

A. 96
B. 97
C. 98
D. 99

Question 10. Why does Mark ask Bill the place of Smith building?

A. Because He wants to have the syllabus of English literature
B. Because He wants to have the syllabus of French literature
C. Because He wants to have the time table of Psychology
D. Because He wants to have the syllabus of Psychology

II. PRONUNCIATION.

a. Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the rest in the position of the main stress in each of the following questions.(0.6 points)

Question 11. A. reserve B. schedule C. wildlife D. beauty

Question 12. A. technology B. biology C. industry D. industrious

Question 13. A. mammal B. farther C. flooding D. enough

b. Choose the word marked A, B, C, or D whose main stress syllable is put differently.(0.4 points)

Question 14. A. reserved B. blaimed C. maitained D. congratulated

Question 15. A.develops B. compliments C. clocks D. struggles

III. GRAMMAR AND VOCABULARY: Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to choose the one word or phrase that best completes the sentence.(2 points)

Question 16. There was a___________ table in the middle of the room.

A. Chinese round beautiful wooden
B. beautiful wooden round Chinese
C. beautiful wooden Chinese round
D. beautiful round Chinese wooden

Question 17. Before the interview, you have to send a letter of application and your résumé to the company.

A. recommendation
B. reference
C. curriculum vitae
D. photograph

Question 18. The medicine___________ had no effect at all.

A. the doctor gave it to me
B. the doctor gave me
C. which the doctor gave it to me
D. which given to me by the doctor

Question 19. Why don’t you have the document___________?

A. photocopy
B. to photocopy
C. photocopying
D. photocopied

Question 20. I don’t like___________ jobs. In fact, I never want to work under high pressure.

A. stress
B. stressed
C. stressing
D. stressful

Question 21. It was very kind___________ you to lend me the money I needed.

A. for
B. of
C. to
D. with

Question 22. When I__________ home last night, I__________ that Jane___________ a beautiful candlelight dinner.

A. had arrived/ discovered/ prepared
B. was arriving/ had discovered/ was preparing
C. have arrived/ was discovering/ had prepared
D. arrived/ discovered/ was preparing

Question 23. ___________ if they had feathers instead of hair?

A. Can people possibly fly
B. Could people be able to fly
C. Will people possibly fly
D. Would people be able to fly

Question 24. __________, women are responsible for the chores in the house and taking care of the children.

Xem thêm:  Bộ đề thi học kì 2 lớp 12 môn Lịch sử năm học 2021 - 2022

A. With tradition
B. On tradition
C. Traditional
D. Traditionally

Question 25. Is English a compulsory subject or a(n)___________ one at high school here?

A. obligatory
B. mandatory
C. obliging
D. optional

V. CLOZE PASSAGE – Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to fill in each numbered blank with one suitable word or phrase.(1 point)

We know that there is no life on Mars. The Viking robot missions to the Red Planet proved that. The mission was (31)___________ to one man for the most part. Percival Lowell, a rich American businessman, suggested that Mars contained life. He was fascinated by Mars. He spent 23 years studying it. He was so (32)___________ involved in the search for Martian life that he built his own laboratory. It housed a huge telescope. At 7,000 feet (2.13km) (33)___________ sea level in a dry climate, it was a perfect site to view Mars. Lowell believed that he saw a network of lines (34)___________ Mars. He also thought that the lines were built by intelligent life. There was also the chance that water was on the planet. He drew many maps in his notebooks. His idea (35)___________ the public’s attention. People soon believed that life on Mars could exist.

Question 31. A. due B. because C. except D. instead

Question 32. A. deep B. deeply C. depth D. deepen

Question 33. A. on B. over C. above D. up

Question 34. A. cross B. crossing C. to cross D. crossed

Question 35. A. made B. achieved C. absorbed D. drew

VI. READING COMPREHENSION- (2 points)

a. Read the passage carefully and choose the correct answer by marking the letter A, B, C, or D on your answer sheet. (1point)

Jean spent her first few years in Hooper and her family moved to Otsego early in her life. She was only ten when her father died unexpectedly, leaving her mother to raise and support their family alone. Her mother soon went to work outside the home to provide for the family, and Jean, being one of the oldest, had to help care for her younger siblings. Although she had much responsibility at home, Jean thoroughly enjoyed school and was an excellent student. She went on to graduate 10th in her class at Otsego High School in 1953.

While still in high school, Jean met a young man named Charles “Chuck” Holly, at a dance in Alamo; and they were quite taken with each other. Over the next few years, their love for each other blossomed and they were married on February 24, 1953, while Jean was still in school. At the time, Chuck was serving his country in the military, and had come home on leave to marry his sweetheart. Unfortunately, shortly thereafter, he was sent overseas to serve in Korea for the next fifteen months.

Upon his discharge, the couple settled into married life together in the Plainwell, Otsego area. To help make ends meet, Jean went to work at the collection bureau in Kalamazoo for a while, before taking a job at the cheese company in Otsego. In 1964, Chuck and Jean were overjoyed with the birth of their son, Chuck, who brought great joy into their lives.

Jean remembered how her mother was always gone so much working after her father died and she did not want that for her son, so she left her job to devote herself to the role of a mother.

Question 36. After Jean’s father passed away, her mother used to___________.

A. work outside the home
B. be a housewife
C. support the family alone
D. work as a secretary

Question 37. Which is not referred to Jean?

A. She was a responsible girl.
B. She never helped her mother with household chores.
C. She often did well at school
D. She went to high school.

Question 38. Jean’s husband was a___________.

A. teacher
B. dancer
C. soldier
D. servant

Question 39. Jean___________.

A. served in the military
B. lived in Korea for fifteen months
C. had a daughter
D. got married when she was a student

Question 40. Which is not TRUE about Jean?

A. She disliked staying at home and taking care of her child.
B. She worked outside the home before she had a child.
C. She was very happy when she got a baby.
D. She quit her job to look after her baby.

b. Read the passage carefully and choose the correct answer marked A, B, C, or D provided.(1point)

Preparation is a key to a successful interview. Does the idea of going to a job interview make you feel a little nervous? Many people find that it is the hardest part of the employing process. But it is not really true. The more you prepare and practice, the more comfortable you will feel. You should find out as much as possible about the company before you go to the interview.

Understand the products that they produce and the services that they provide. It is also good to know who the customers are and who the major competitors are. Practice makes perfect. It will also make you feel more confident and relaxed. So, practice your answers to common questions. Make a list of questions to ask, too. Almost all interviewers will ask if you have questions. This is a great opportunity for you to show your keenness, enthusiasm, and knowledge.

Xem thêm:  Đề cương ôn thi học kì 1 môn Sinh học lớp 12 năm 2022 - 2023

Make a great impression. The interview is your chance to show that you are the best person for the job. Your application or resume has already exhibited that you are qualified. Now it is up to you to show how your skills and experience match this position and this company. The employer will be looking and listening to determine if you are a good fit. He/she will be looking for a number of different qualities, in addition to the skills that you possess. To make the best impression, dress appropriately; express your strengths; arrive early, by about 10-15 minutes; be enthusiastic; shake hands firmly; be an active listener; sit up straight and maintain eye contact; and ask questions

After the interview, follow up with a thank-you note. This is a chance for you to restate your interest and how you can benefit the company. Your best bet is to try to time it so that the note gets there before the hiring: decision is made. You should also follow up with a phone call if you do not hear back from the employer within the specified time.

Question 41. The pronoun it refers to ________.

A. the job
B. the interview
C. the interviewer
D. the preparation

Question 42. What does the writer advise you to practice?

A. Asking and answering questions related to the job.
B. Making products that the company produces.
C. Providing services that the company serves.
D. Meeting some customers and competitors.

Question 43. Which should not be shown during your interview?

A. Punctuality
B. A firm hand shaking
C. Being properly-dressed
D. Weaknesses

Question 44. You can show your qualifications and…………. in the interview.

A. dressing style and punctuality
B. competing with the competitors
C. resume and letter of application
D. eye contact with the interview

Question 45. Which is not included in the writer’s advice?

A. You should not communicate with the interviewer after the interview.
B. You should make the best impression in the interview.
C. You should write a note to say thanks to the interviewer after the interview,
D. You should telephone the interviewer for any information after the interview.

VII. WRITING. Rewrite sentences without changing meaning as the given ones.( 1point).

Question 46. They always refused to allow me to bring friends home.

A. They usually let me bring friends home.
B. They never let me bring friends home.
C. They usually let me to bring friends home.
D. They let me bringing friends home.

Question 47. We will only be able to come if we can get some time off.

A. We won’t be able to come unless we can get some time off.
B. We will be able to come unless we can get some time off.
C. We wouldn’t be able to come unless we can get some time off.
D. We would be able to come unless we can get some time off.

Question 48. “Why don’t you asked the teacher for help?” Peter asked.

A. Peter advised me to ask the teacher for help
B. Peter recommended me not to ask the teacher for help
C. Peter told me the reason why I did not ask the teacher for help
D. Peter suggested that he should ask the teacher for help

Question 49. They say John won a special prize.

A. It is said that John won a special prize.
B. It was said that John won a special prize.
C. It was said that John wins a special prize.
D. It is said that John wins a special prize.

Question 50. “I’m sorry I have to leave so early,” he said.

A. He apologized to have to leave early.
B. He apologized for having to leave early.
C. He apologized that he has to leave early.
D. He apologized to have left early.

Đáp án đề thi cuối kì 1 Tiếng Anh 12

1.C 2.B 3.A 4.A 5.C 6.C 7.B 8.A 9.C 10.D
11.A 12.D 13.D 14.D 15.D 16.D 17.C 18.B 19.D 20.D
21.B 22.D 23.D 24.D 25.A 26.B 27.B 28.D 29.A 30.A
31.A 32.B 33.C 34.B 35.C 36.C 37.B 38.C 39.D 40.A
41.B 42.A 43.D 44.C 45.A 46.B 47.A 48.A 49.A 50.B

ANSWER KEY AND INSTRUCTION FOR MARKING THE 1ST TERM TEST English 12- ACADEMIC YEAR: 2022– 2023

The listening tape

Education news.

Many rural areas in the US have no doctor. Some medical schools are trying different ways to treat the problem. One idea is to educate doctor in smallest communities and hope they stay Dr. william Carthcan Lake heads a new program at the US of Kansas in the midwest. He says, “We need more docs. There is some where like quarter of all our physicians in Kansas are sixty years of age or older. We need to be replacing physicians, too. “He says medical students from rural areas now typically study in Wichita or Kansas city, two of the biggest cities in Kansas, they said, “you know, I really have every intention of coming back to rural Kansas, but they met soul mate they get married, their soul mate happens to be from a big city and we never see them again. The program is based in kansas “tenth largest city, Salinna home to about fifty thoudsand people. Silana is about three hours drive from Kansas city, past fields of corn, soybean and cattle, Student, Claire Hinrichsen grew up in a town of about six hundred thousand people. One season she likes the Salina program is because of the size. There are only 8 students – the smallest medical school in the country. Classes are taught by my professors. In salina or on a video link from Kanss city or Withchi, students who complete the four year program will then do their residency training an small community in the surounding area. One place a resident might work is the clay centre clinic,where Dr. Kerry Murphy ia s family physician.

Xem thêm:  Bộ đề thi học kì 2 môn Sinh học lớp 12 năm 2021 - 2022

University study

Mark: Hi, my name is Mark

Bill: Mark? I’m Bill, Glad to meet you?

Mark: Yeah, so where are you from?

Bill: I’m from Houston texas

Mark: oh, I’m from Southern California.

Bill: There must be a lot of girls over there huh?

Mark : Hell yeah, but most of them hoochies.

Bill : that sucks, so what year are you in?

Mark: I’m a freshman

Bill: This is my first year, too.

Mark: so what made you decide to come to california for school? I hear Austin is a good school

Bill: it is alright, but I think Berkerley is better.

Mark: so is this where you wanted to come?

Bill: to tell you the truth, I wanted to go to Stanford. I made it on the waiting list, but ninety nine percent of people accepted to Standford go there like who wouldn’t right?

Mark: very true, but this is still a good school.

Bill: I’m not complaining , I just know that I wanted to come to California. Texas is cool and all, But I wanted to experience different things. That’s good, you know what you plan on majoring in?

Mark: I was thinking about political science, but I’m learning towards English literature. How about you?

Bill: I plan on majoring in double English.

Mark: Do you know where the Smith building is? I have to pick up the syllabus for my psychology class, I missed the first day.

Bill: That is great start. It is over there by the library.

Mark: It was nice meeting you.

Bill: yeah, we should hang out later.

Mark: cool, I’ll see you tomorrow in class then.

Bill: alright, later.

Ma trận đề thi cuối kì 1 Tiếng Anh 12

KIẾN THỨC

NĂNG LỰC/ KỸ NĂNG

NHẬN BIẾT

THÔNG HIỂU

VẬN DỤNG

LISTENING

Nghe thông báo ngắn, các đoạn hội thoại và các bài nói chuyện sau đó trả lời câu hỏi trắc nghiệm và điền thừ vào chỗ trống (MCQs)

Nghe thông báo ngắn, các đoạn hội thoại và các bài nói chuyện sau đó trả lời câu hỏi trắc nghiệm và điền thừ vào chỗ trống (MCQs)

Số câu: 10; Số điểm: 2

Tỉ lệ : 20%

Số câu: 5

Số điểm: 1

Số câu: 5

Số điểm: 1

LANGUAGE FOCUS

KTNN I: NGỮ ÂM

Nguyên âm và phụ âm (MCQs)

Trọng âm của từ (MCQs)

Số câu: 5: Số điểm: 1

Tỉ lệ: 10%

Số câu: 2

Số điểm: 0.4

Số câu: 3

Số điểm: 0.6

LANGUAGE FOCUS

KTNN II: NGỮ PHÁP

Thì, thể, cách của động từ (MCQs)

Ngoại lệ trong dùng dộng từ (MCQ)

Ngoại lệ trong dùng dộng từ (MCQ)

Số câu: 5; Số điểm: 1

Tỉ lệ: 10%

Số câu: 3

Số điểm: 0.6

Số câu: 1

Số điểm: 0.2

Số câu: 1

Số điểm: 0.2

LANGUAGE FOCUS

KTNN III: TỪ VỰNG

Từ vựng trong Chương trình GDPT (MCQs)

Từ vựng trong Chương trình GDPT (MCQ)

Từ vựng trong Chương trình GDPT (MCQ)

Số câu: 5; Số điểm: 1

Tỉ lệ: 10%

Số câu: 2

Số điểm: 0.6

Số câu: 1

Số điểm: 0.2

Số câu: 1

Số điểm: 0.2

LANGUAGE IN USE I

SỬ DỤNG NGÔN NGỮ I

Tìm lỗi sai ngữ pháp, từ trong các cụm gạch chân sẵn (MCQs)

Tìm lỗi sai ngữ pháp, từ trong các cụm gạch chân sẵn (MCQ)

Tìm lỗi sai ngữ pháp, từ trong các cụm gạch chân sẵn (MCQ)

Số câu: 5; Số điểm: 1

Tỉ lệ: 10%

Số câu: 3

Số điểm: 0.6

Số câu: 1

Số điểm: 0.2

Số câu: 1

Số điểm: 0.2

LANGUAGE IN USE II

SỬ DỤNG NGÔN NGỮ II

Nhận biết từ/ cấu trúc đúng trong ngữ cảnh (Cloze with MCQs)

Sử dụng được từ vựng/ cấu trúc đúng trong ngữ cảnh (Cloze with MCQs)

Sử dụng được từ vựng/ cấu trúc đúng trong ngữ cảnh (Cloze with MCQs)

Số câu: 5; Số điểm: 1

Tỉ lệ: 10%

Số câu: 2

Số điểm: 0.4

Số câu: 1

Số điểm: 0.2

Số câu: 2

Số điểm: 0.4

READING

Bài đọc dài khoảng 200 đến 250 từ có nội dung thuộc chủ đề trong chương trình GDPT (MCQ)

Bài đọc dài khoảng 200 đến 250 từ có nội dung thuộc chủ đề trong chương trình GDPT (MCQ)

Bài đọc dài khoảng 200 đến 250 từ có nội dung thuộc chủ đề trong chương trình GDPT (MCQs)

Số câu: 10; Số điểm: 2

Tỉ lệ : 20%

Số câu: 3

Số điểm: 0.6

Số câu: 2

Số điểm: 0.4

Số câu: 5

Số điểm: 1.0

WRITING

Viết lại câu có nội dung không đổi từ câu cho trước; Xây dựng câu dựa trên các từ gợi ý

(MCQs)

Số câu: 5; Số điểm: 1

Tỉ lệ : 10%

Số câu: 5

Số điểm: 1.0

Tổng số câu: 50

Tổng số điểm: 10

Số câu: 20

Số điểm: 4.0

Số câu: 15

Số điểm: 3.0

Số câu: 15

Số điểm: 3.0

…………..

Tải File tài liệu để xem thêm đề thi học kì 1 tiếng Anh 12

[ad_2]

Đăng bởi: THPT An Giang

Chuyên mục: Học Tập

Viết một bình luận