Đề thi giữa kì 1 lớp 5 môn tiếng Anh có đáp án Tải nhiều

Photo of author

By THPT An Giang

Chào mừng bạn đến với blog chia sẻ Trường THPT An Giang trong bài viết về ” Kiem tra tieng anh lop 5 giua hoc ki 1 “. Chúng tôi sẽ cung cấp và chia sẻ kinh nghiệm, kiến thức dành cho bạn.

VnDoc.com xin giới thiệu đến thầy cô và các bạn học sinh TOP 7 Đề thi giữa kì 1 tiếng Anh 5 có đáp án dưới đây. Bộ 7 đề thi tiếng Anh giữa kì 1 lớp 5 có đáp án này do VnDoc.com đã sưu tầm và biên soạn nhằm mang lại cho thầy cô và các bạn nguồn tài liệu hữu ích, nâng cao hiệu quả dạy và học. Sau đây mời thầy cô và các bạn vào tham khảo.

1. Đề thi tiếng Anh lớp 5 giữa học kì 1 có đáp án số 1

I. Odd one out

1. a. Maths b. English c. P.E d. gym 2. a. singing contest b. book fair c. funfair d. school 3. a. always b. How often c. usually d. often 4. a. once b. twice c. nine d. ninth 5. a. where b. how c. whom d. hello

II. Reorder the words.

1. live / in / city / the / I/ my/ with/ parents/ .

………………………………………………………………

2. hometown / small / village / My / a / is/

……………………………………………………………

3. you / What / do / afternoon / do / in / the / ?

……………………………………………………………

4. go / did / on / she / Where / holiday / ?

…………………………………………………………

5. party / What / you / did / do / birthday/ at / the / ?

……………………………………………………………

Read the passage and complete the sentence.

Lucy lives with her family in the centre of Ha Noi. She gets up at 5.30 in the morning. She often goes jogging with her father. After breakfast, she takes a bus to school. After school, she plays basketball with her friends three times a week. In the evening, she does her homework. Then she watches TV or reads books. She always goes to bed early.

1. Lucy lives with ________ in the centre of Ha Noi.

2. She ________ at 5.30 in the morning.

3. She often _______ with her father.

4. She goes to school _______.

5. She ______ early.

ĐÁP ÁN

I. Odd one out

1 – d; 2 – d; 3 – b; 4 – c; 5 – d;

II. Reorder the words.

1. live / in / city / the / I/ my/ with/ parents/ .

…………I live in the city with my parents.………

2. hometown / small / village / My / a / is/

……My hometown is a small village……………

3. you / What / do / afternoon / do / in / the / ?

………What do you do in the afternoon?…………

4. go / did / on / she / Where / holiday / ?

………Where did she go on holiday?………………

5. party / What / you / did / do / birthday/ at / the / ?

………What did you do at the birthday party?………

Read the passage and complete the sentence.

1. Lucy lives with ____her family____ in the centre of Ha Noi.

2. She __gets up__ at 5.30 in the morning.

3. She often ____goes jogging___ with her father.

4. She goes to school __by bus_____.

5. She ____goes to bed__ early.

2. Đề kiểm tra tiếng Anh lớp 5 giữa kì 1 có đáp án số 2

I. Chọn từ khác loại.

1. A. fine B. large C. not D. early 2. A. grass B. vegetable C. tree D. school 3. A. capital B. city C. countryside D. apartment 4. A. by B. at C. taxi D. from 5. A. went B. leave C. finish D. start

1. ……… did Lan go on holiday? – Nha Trang.

A. What

B. Where

C. Which

2. He went to Da Nang – the ……… city

A. coastal

B. beach

C. town

3. Where ……… he last summer, Linda? – In his grandparents’s.

A. are

B. was

C. were

4. _______ did you do when you were in Da Nang?

A. What

B. When

C. Where

5. Did you_______ any photos here?

A. took

B. take

C. takes

6. What did Nam eat yesterday? He _______ fish, rice and soup.

A. eat

B. eats

C. ate

7. My birthday is ………. Monday, December 21st.

A. at

B. on

C. in

8. ………. you have a test today?

A. Will

B. Do

C. Are

9. Will you be free next Sunday? – ………..

A. No, I won’t

B. No, I don’t

C. No. I amn’t.

10. We will meet our old friends _____ Sunday.

A. last

B. next

C. now

III. Give the correct form of the verbs in brackets

1. I ________________ a student in Le Quy Don primary school. (be)

2. Last weekend, we ______________ to Nha Trang. (go)

3. Nga, Lien and Minh ____________ lunch together at the school. (now have)

4. Dung ____________ noodles for breakfast yesterday. (have)

5. I _____________ in Hanoi city, I lives in Thai Binh province. (not live)

Xem thêm:  [SGK Scan] Trong lòng mẹ (trích Những ngày thơ ấu) - Sách Giáo

IV. Read the passage and write True or False.

Her name is Lan. She lives in an apartment in the city. Near her house, there is a supermarket, a book store, a post office and a pharmacy store. She is a student. She studies at Cau Giay primary school. Her house is far from her school so she often goes to school by bike. She goes to school in the morning. There is a park in front of the school. There are a lot of trees and flowers in the park. Behind the school, there is a low mountain.

1. Lan lives in the country.

2. She is a pupil.

3. Her house is near her school.

4. She goes to school in the afternoon.

5. There is a mountain behind her school.

II. Khoanh tròn từ đúng hoàn thành câu.

1 – B; 2 – A; 3 – B; 4 – A; 5 – B;

6 – C; 7 – B; 8 – B; 9 – A; 10 – B;

III. Give the correct form of the verbs in brackets

1 – am; 2 – went; 3 – are now having; 4 – had; 5 – don’t live;

IV. Read the passage and write True or False.

1 – False; 2 – True; 3 – False; 4 – False; 5 – True;

Hướng dẫn dịch

Cô ấy tên là Lan. Cô ấy sống trong một căn hộ trong thành phố. Gần nhà cô ấy có siêu thị, cửa hàng sách, bưu điện và tiệm thuốc tây. Cô ấy là một sinh viên. Cô học trường tiểu học Cầu Giấy. Nhà cô ở xa trường nên cô thường đi học bằng xe đạp. Cô ấy đi đến trường vào buổi sáng. Có công viên trước trường. Có rất nhiều cây xanh và hoa trong công viên. Phía sau trường, có một ngọn núi thấp.

3. Đề thi giữa kì 1 tiếng Anh lớp 5 có đáp án số 3

I. Choose the odd one out.

1. a. magazine b. story book c. newspaper d. TV 2. a. flower festival b. singing contest c. join d. music concert 3. a. often b. sometimes c. usually d. on time 4. a. twice b. third c. fourth d. first 5. a. how often b. how old c. hi d. Where

1. ________ meet at 6.00 p. m.

a. Let’s

b. Let’s go

c. Let

2. Lien ________ 9 on his next birthday.

a. will be

b. will is

c. is

3. I live ________ my sisters in an apartment.

a. on

b. with

c. to

4. Quynh lives ________ 56 Duy Tan Street.

a. at

b. on

c. in

5. Will you be free next Saturday? – ________

a. Yes, I will

b. Yes, I do

c. Yes, I am

6. Where will we meet? – ________ the cinema.

a. To the left

b. Next to

c. In front

7. I think she ________ the party tomorrow.

a. join

b. will join

c. joins

8. I will see you ________ the weekend.

a. at

b. Ø

c. in

9. _______do you go to the amusement center? – Once a week.

a. How usually

b. How often

c. How many

10. _______ were you born? – In Hanoi.

a. When

b. Where

c. What

III. Choose the best word to complete the blank.

invite; bookstore; played; gave; took;

1. She _______________ lots of photos at the food festival yesterday.

2. Did Nga ____________ you to her birthday party?

4. My friends __________ me some presents on my birthday.

5. Last Sunday, we __________ hide-and-seek at the park.

IV. Put the words in the right order to make meaningful sentences.

1. the/ school/ Jennie/ morning/ seven/ to/ o’clock/ goes/ at / in.

__________________________________________

2. Where/ Hung/ does/ live?

__________________________________________

3. part/ in/ contest/ did/ the/ singing / you/ take/?

__________________________________________

4. Hoa/ birthday/ to/ her/ invites/ Minh/ party/

__________________________________________

5. party/ She/ the/ with/ went/ her/ to/ friends.

_________________________________________

ĐÁP ÁN

I. Choose the odd one out.

1 – d; 2 – c; 3 – d; 4 – a; 5 – c;

II. Choose the correct answer.

1 – a; 2 – a; 3 – b; 4 – a; 5 – a;

6 – b; 7 – b; 8 – a; 9 – b; 10 – b;

III. Choose the best word to complete the blank.

1 – took; 2 – invite; 3 – book store; 4 – gave; 5 – played;

IV. Put the words in the right order to make meaningful sentences.

1 – Jennie goes to school at seven o’clock in the morning.

2 – Where does Hung live?

3 – Did you take part in singing contest?

5 – She went to the party with her friends.

4. Đề thi giữa học kì 1 lớp 5 môn Anh có đáp án năm 2022 số 4

I/ Underline and correct the mistakes.

1. Does you take part in the drawing contest?

2. How does he go to the school? – On bike.

3. Linda will eating seafood on the beach.

4. Lan buy a new pencil yesterday.

5. We went to Sapa next holiday.

II. Put the words in order.

1. Enjoy/ Did/ last/ party/ Lan/ Monday ?/ the/

2. grandparents/ lives/ Quan/ his/ with/ ./

3. Will/ holiday/ beach/ summer/ go/ They/ Sam Son/ to/ next/ ./

4. Often/ does/ How/ Lisa/ theatre/ go/ to/ the/ ?/

5. Do/ What/ do/ you/ the/ in/ morning/ ?/

III. Read and match.

1. What’s your school like?

Xem thêm:  Hãy trình bày, giới thiệu một tập thơ, tập truyện ngắn hoặc một tiểu

A. I do my homework.

2. When will you go to the beach?

B. It is big and beautiful.

3. Did Lien go the zoo yesterday?

C. By bus.

4. What do you do in the afternoon?

D. Next Sunday.

5. How do you go to the school?

E. Yes, she did.

IV. Read and choose the correct answer.

1. Did you go the gym yesterday? (Yes/ No), I did.

2. What (will/ do) you do next Saturday? I will visit my grandparent with my mom.

3. What (do/ did) he do yesterday? He went to zoo.

4. (How/ Where) does he go to school? – On foot.

5. (What/ Where) are you doing now? I am listening to music.

ĐÁP ÁN

I/ Underline and correct the mistakes.

1 – Does thành Do;

2 – On thành By;

3 – eating thành eat;

4 – buy thành bought;

5 – went thành will go;

II. Put the words in order.

1 – Did Lan enjoy the party last Monday?

2 – Quan lives with his grand parents.

3 – They will go to Sam Son beach next summer holiday.

4 – How often does Lisa go to the theatre?

5 – What do you do in the morning?

III. Read and match.

1 – B; 2 – D; 3 – E; 4 – A; 5 – C;

IV. Read and choose the correct answer.

1 – Yes; 2 – will; 3 – did; 4 – How; 5 – What;

5. Đề thi giữa học kì 1 lớp 5 môn tiếng Anh có đáp án số 5

Complete the sentence with the correct word.

far; crowded; village; island; come; modern; flat; floor;

1. Our city is very big and__________.

2. The__________is beautiful and quiet.

3. Do you like living in an__________?

4. How__________is it from here to your countryside?

5. My house is on the tenth__________of Dai Lien Tower.

6. The city is so__________and polluted.

7. How often do you__________back to your hometown?

8. Linda lives in__________19, on the eighth floor of Diamond Tower.

Reorder the word to make correct sentence.

1. do/ does/ the/ in/ she/ morning?/ What

……………………………………………………………………………………

2. does/ do/ he/ What/ morning?/ in/ the

……………………………………………………………………………………

3. I/ in/ usually/ the/ play/ afternoon./ volleyball

……………………………………………………………………………………

4. always/ morning/ do/ I/ exercise/ the/ in/ morning.

……………………………………………………………………………………

5. her/ dinner/ mother/ always/ at night./ cooks/ Jennie

……………………………………………………………………………………

Circle the correct answer.

1. Last night I go/ went to Hoa’s birthday party.

2. We played many games and did/ worked some sports, too.

3. Hoa invited all of her classmates to/ for her birthday party.

4. We played/ sang “Happy birthday” and danced, too.

5. We had lots of funny/ fun at the party last night.

Read and do the task followed.

My name is David. I live in Berlin, Germany. Last week, my family and I spent the summer holiday on my grandparents’ farm in the countryside. It was so far from Berlin. First, we took a taxi to the airport. Then we went by plane. Everything on the farm was great. The weather was good. It was cool and sunny. We went to the farm and watered the plants. I helped my grandmother to get milk from cows, too. I found this job interesting. I did it every day until the end of the holiday. My parents liked walking on the farm and feeding sheep. We went back home yesterday.

Read and decide if each statement is true or false.

1. David is from America. ………………….

2. He spent his summer holiday on his parents’ farm. ………………….

3. He went to the farm with his friends. ………………….

4. They took a taxi to the airport. ………………….

5. The weather was cool and sunny when they were

ĐÁP ÁN

Complete the sentence with the correct word.

1 – modern; 2 – village; 3 – island; 4 – far;

5 – floor; 6 – crowded; 7 – come; 8 – flat;

Reorder the word to make correct sentence.

1 – What does she do in the morning?

2 – What does he do in the morning?

3 – I usually play the volleyball in the afternoon.

4 – I always do morning exercise in the morning.

5 – Jennie always cooks her dinner at night.

Circle the correct answer.

1 – went; 2 – did; 3 – to; 4 – sang; 5 – fun;

Read and do the task followed.

1 – False; 2 – False; 3 – False; 4 – True; 5 – True;

Hướng dẫn dịch

Tên tôi là David. Tôi sống ở Berlin, Đức. Tuần trước, tôi và gia đình đã trải qua kỳ nghỉ hè tại trang trại của ông bà tôi ở nông thôn. Nó cách Berlin rất xa. Đầu tiên, chúng tôi bắt taxi đến sân bay. Sau đó chúng tôi đi bằng máy bay. Mọi thứ trong trang trại đều tuyệt vời. Thời tiết tốt. Trời mát và nắng. Chúng tôi đến trang trại và tưới cây. Tôi cũng giúp bà tôi lấy sữa từ bò. Tôi thấy công việc này thú vị. Tôi đã làm điều đó mỗi ngày cho đến khi kết thúc kỳ nghỉ. Cha mẹ tôi thích đi dạo trong trang trại và cho cừu ăn. Chúng tôi đã trở về nhà ngày hôm qua.

6. Đề kiểm tra tiếng Anh lớp 5 giữa kì 1 có đáp án số 6

I. Listening:

Task 1: Listen and match

Đề thi giữa học kì 1 môn tiếng Anh lớp 5

Task 2: Listen and tick

Đề thi giữa học kì 1 tiếng Anh 5

  1. Where will he go this weekend?
Xem thêm:  Nghị luận về tinh thần đoàn kết (25 mẫu) - Văn mẫu lớp 9

Đề kiểm tra giữa học kì 1 môn tiếng Anh 5

II. Reading and writing

Task 1: Match the sentences

1. What’s your address? a. I always do morning exercise.

2. What’s the village like? b. twice a week.

3. What do you do in the morning? c. It’s small and quiet.

4. How often do you have English? d. It’s 81 Tran Hung Dao Street.

Task 2: Put the words in order.

1. will/ the countryside/ I/ in/ be.

………………………………………………………..

2. went to/ Phu Quoc/ island/ I.

………………………………………………………..

3. do/ tomorrow/ what/ will/ you?

………………………………………………………..

4. did/ on/ go/ where/ holiday/ you?

………………………………………………………..

Task 3: Read and complete.

Had Sunday did do

Mai: When was Linda’s birthday party?

Phong: It was last..(1)…………………..

Mai: Did you go to the party?

Phong: yes, I ..(2)…………………….

Mai: What did you ..(3)…………..at the party?

Phong: First, we gave her presents. Then we played a lot of games. In the end, we ..(4)…………… nice food and drink.

Task 4: Choose the correct answer.

1. Where will you be this weekend? – I …………on the beach.

a. am

b. was

c. will be

d. stay

2. What did you do last night? – I ………….my homework.

a. did

b. do

c. does

d. will do

3. Last year, I went home …………..taxi.

a. by

b. in

c. at

d. on

4. ………..will you do at Ha Long Bay? – I will take a boat trip around the islands.

a. Where

b. How

c. How often

d. What

ĐÁP ÁN

I. Listening:

Task 1: Listen and match

1 – a; 2 – c; 3 – b; 4 – d

Task 2: Listen and tick

1 – B; 2 – A; 3 – B; 4 –

II. Reading and writing

Task 1: Match the sentences

1 – d; 2 – c; 3 – a; 4 – b

Task 2: Put the words in order.

1. I will be in the countryside.

2. I went to Phu Quoc island.

3. What will you do tomorrow?

4. Where did you go on holiday?

Task 3: Read and complete.

1. Sunday; 2. did; 3. do; 4. had

Task 4: Choose the correct answer.

1. c; 2. a; 3. b; 4. d

7. Bài kiểm tra tiếng Anh lớp 5 giữa kì 1 có đáp án số 7

Read and choose the correct answer.

1. Did you join the sports festival? (Yes/ No), I did.

2. What (will/ do) you do next Sunday? I will visit my grandma.

3. What (do/ did) she do yesterday? She went to Quy Nhon beach.

4. (How/ Where) does he go to school? – By bus.

5. (What/ Where) are you doing now? I am listening to music.

Read and answer the question.

Hi, my name is Kien. I will have a week for my Tet holiday. I will go to the Ho Chi Minh city with my parents. I will go there by plane. In Ho Chi Minh, I will go shopping with my parents. And I will many gifts for my grandparents and my friends. I will eat a lot of good foods in many different famous restaurant. I think my holiday will be great.

1. Where will Kien go for holiday?

2. How will he go there?

3. Who will he go with?

4. Will he buy gifts for his friends?

5. What does he think about his holiday?

Put the words in order.

1. Enjoy/ Did/ yesterday/ party/ you/ ?/

2. Sisters/ lives/ Lan/ her/ with/ ./

3. Will/ holiday/ beach/ summer/ go/ We/ the/ to/ in/ next/ the/ ./

4. Often/ do/ How/ you/ cinema/ go/ to/ the/ ?/

5. Do/ What/ did/ you/ Monday/ on/ morning/ ?/

ĐÁP ÁN

Read and choose the correct answer.

1 – Yes; 2 – will; 3 – did; 4 – How; 5 – What;

Read and answer the question.

1 – He will go to the Ho Chi Minh city

2 – (He will go there) By plane.

3 – (He will go with) His parents.

4- Yes, he will.

5 – He thinks it will be great.

Hướng dẫn dịch

Xin chào, tôi tên là Kiên. Tôi sẽ có một tuần cho kỳ nghỉ Tết của tôi. Tôi sẽ đến thành phố Hồ Chí Minh với bố mẹ tôi. Tôi sẽ đến đó bằng máy bay. Hồ Chí Minh, tôi sẽ cùng bố mẹ đi mua sắm. Và tôi sẽ có nhiều món quà cho ông bà và bạn bè của tôi. Tôi sẽ ăn nhiều thức ăn ngon ở nhiều nhà hàng nổi tiếng khác nhau. Tôi nghĩ kỳ nghỉ của tôi sẽ rất tuyệt.

Put the words in order.

1 – Did you enjoy the party?

2 – Lan lives with her sisters.

3 – We will go the beach in the next summer holiday.

4 – How often do you go to the cinema?

5 – What did you do on Monday morning?

Xem thêm bộ đề thi giữa học kì 1 môn tiếng Anh lớp 5 năm 2022 – 2023 tại:

  • Đề cương ôn thi giữa kì 1 lớp 5 môn tiếng Anh năm 2022 – 2023
  • Bộ đề thi giữa kì 1 lớp 5 môn tiếng Anh năm 2022 – 2023
  • Đề kiểm tra giữa kì 1 lớp 5 môn Tiếng Anh năm 2022 MỚI
  • Bộ đề thi giữa kì 1 lớp 5 môn tiếng Anh năm 2022 – 2023 NEW

Để biết được trình độ của mình tới đâu, mời các bạn làm bài test online tại đây: Đề thi giữa học kì 1 lớp 5 môn Tiếng Anh năm học 2022 – 2023 theo Thông tư 22

Trên đây là 6 Đề kiểm tra giữa học kì 1 môn tiếng Anh 5 có đáp án. Mời bạn đọc tham khảo thêm nhiều tài liệu ôn tập Tiếng Anh lớp 5 khác như: Để học tốt Tiếng Anh lớp 5, Bài tập trắc nghiệm Tiếng Anh lớp 5 theo từng Unit, Đề thi học kì 1 lớp 5, Đề thi học kỳ 2 lớp 5,… được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Xem thêm: Đề thi giữa kì 1 lớp 5 môn tiếng Anh năm 2022

Đề thi tiếng Anh lớp 5 giữa học kì 1 Online số 1