200 Đề thi Tiếng Anh lớp 6 năm 2023 (có đáp án)

Photo of author

By THPT An Giang

Chào mừng bạn đến với blog chia sẻ Trường THPT An Giang trong bài viết về ” đề thi lớp 6 tiếng anh “. Chúng tôi sẽ cung cấp và chia sẻ kinh nghiệm, kiến thức dành cho bạn.

Trọn bộ 13 Đề thi Tiếng Anh lớp 6 Giữa kì 1 Global Success, Friends plus, Explore English chọn lọc, có đáp án, cực sát đề thi chính thức bám sát nội dung chương trình của ba bộ sách mới Kết nối tri thức, Cánh diều, Chân trời sáng tạo. Hi vọng bộ đề thi này sẽ giúp bạn ôn luyện & đạt điểm cao trong các bài thi môn Tiếng Anh 6.

Mục lục Đề thi Tiếng Anh lớp 6 Giữa kì 1 năm 2023 (sách mới)

  • Đề thi Giữa kì 1 Tiếng Anh lớp 6 Global Success năm 2022 có đáp án (5 đề)

    Xem đề thi

  • Đề thi Giữa kì 1 Tiếng Anh lớp 6 Explore English năm 2022 có đáp án (4 đề)

    Xem đề thi

  • Đề thi Giữa kì 1 Tiếng Anh lớp 6 Friends plus năm 2022 có đáp án (4 đề)

    Xem đề thi

Phòng Giáo dục và Đào tạo …

Đề thi Giữa kì 1 – Global Success

Năm học 2022 – 2023

Bài thi môn: Tiếng Anh lớp 6

Thời gian làm bài: 90 phút

(không kể thời gian phát đề)

(Đề số 1)

Exercise 1: Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the others

1. A. shy

B. pretty

C. curly

D. pony

2. A. ears

B. eyes

C. hands

D. cheeks

3. A. funny

B. curious

C. chubby

D. lunch

Exercise 2: Choose the correct answer

1. The boy is sitting ________ the computer. He is playing computer games.

A. under B. next to C. behind D. in front of

2. Students live and study in a ________ school. They only go home at weekends.

A. secondary B. international C. boarding D. private

3. ________ are your friends coming for the party tonight? ~ About 7 o’clock.

A. What B. Where C. What time D. How often

4. My best friend is very ________. He plays football and basketball very well.

A. friendly B. sporty C. lovely D. funny

5. We shouldn’t play music __________after midnight.

A. careful B. right C. loud D. easy

6. Please turn _________ the lights. The room is so dark.

A. with B. at C. in D. on

7. Next summer I am working as a _______ teacher in a village near Hoa Binh City.

A. good B. nice C. favourite D. volunteer

8. Nam __________football now. He‟s tired.

A. doesn’t play B. plays C. is playing D. isn’t playing

9. I am having a math lesson but I forgot my ___________. I have some difficulties.

A. calculator B. bike C. pencil case D. pencil sharpener

10. School ____________at 4.30 p.m every day.

A. finish B. finishes C. go D. have

Exercise 3: Give the correct form of verbs

1. We (speak) _________ French at the moment.

2. I (watch) ____________ TV about 3 hours a day.

3. We (play) ____________tennis now.

4. My family usually (go) ___________ to the movies on Sunday.

5. _________you (like) ________chocolate ice cream?

Exercise 4: Read the text and answer the following questions

Hello! My name is Peter and this is my house.

My house is quite big. It has got two floors – a ground floor and a first floor. It has also got an attic and a basement. On the ground floor, there is a kitchen, a living room, a big dining room and a bathroom. On the first floor, there are three bedrooms, one bathroom and a big corridor. My bedroom is between my parents’ bedroom and the bathroom. My sister’s bedroom is in front of mine.

Xem thêm:  Tuyển tập 30 đề HSG Toán lớp 2

I love my bedroom, but I also like the attic. In the attic I keep some of my books and my old toys. I like to spend my time there because it is very spacious and there is a big sofa there where I sometimes take a nap.

At the back of the house, there is a garage where my parents park the family car, and a lovely garden with many green spaces, flowers, two swings and a small swimming pool.

I love my house! It’s very comfortable and cozy.

1. Is Peter’s house big or small?

______________________________________________

2. How many rooms are there on the ground floor? What are they?

______________________________________________

3. Where is Peter’s bedroom?

______________________________________________

4. Why does Peter like to be in the attic?

______________________________________________

5. Where is the garage?

______________________________________________

6. Is the swimming pool in the garden?

______________________________________________

7. Does Peter like his room?

______________________________________________

Exercise 5: Make questions for the underlined words.

1. His telephone number is 8 259 640.

______________________________________________

2. It’s about two kilometers from my house to the movie theater.

______________________________________________

3. My father is an engineer.

______________________________________________

Exercise 6: Reorder the words and write the meaning sentences

1. student/ Minh/ new/ a/ is

______________________________________________

2. green fields/ There/ are

______________________________________________

3. ten/ are/ desks/ small/ There

______________________________________________

-The end-

Đáp án

Exercise 1: Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the others

1. A 2. D 3. B

Exercise 2: Choose the correct answer

1. D

2. C

3. C

4. B

5. C

6. D

7. D

8. D

9. A

10. B

Exercise 3: Give the correct form of verbs

1. We (speak) ____are speaking_____ French at the moment.

2. I (watch) _____watch_______ TV about 3 hours a day.

3. We (play) _____are playing_______tennis now.

4. My family usually (go) ______goes_____ to the movies on Sunday.

5. ____Do_____you (like) ____like____chocolate ice cream?

Exercise 4: Read the text and answer the following questions

1. His house is big.

2.There are four rooms. They are the kitchen, the living room, the dining room and the bathroom.

3.Peter’s bedroom is on the first floor, between his parents’ bedroom and the bathroom.

4.Because the attic is very spacious and there is a big sofa in it.

5.The garage is at the back of the house.

6.Yes, it is.

Exercise 5: Make questions for the underlined words.

1. What is his telephone number?

2. How far is it from your house to the movie theater

3. What does your father do?

Exercise 6: Reorder the words and write the meaning sentences

1. Minh is a new student

2. There are green fields

3. There are ten small desks

Phòng Giáo dục và Đào tạo …

Đề thi Giữa kì 1 – Cánh diều

Năm học 2022 – 2023

Bài thi môn: Tiếng Anh lớp 6

Thời gian làm bài: 90 phút

(không kể thời gian phát đề)

(Đề số 1)

I. Choose the word that has the underlined part pronounced differently from the rest

1. A. cover B. go C. flow D. so

2. A. flow B. love C. stone D. November

Xem thêm:  Lời bài hát Chuyện cũ bỏ qua

3. A. summer B. sun C. glue D. shut

4. A. slowly B. foam C. cover D. home

5. A. blood B. shoot C. shut D. flood

II. Choose the best answer:

1. I have photographs of my family _______ the wall of my office. A. on B. next to C. at D. in2. Mr. Smith’s jacket is _______ the closet. A. under B. in C. at D. from3. Where’s John? He’s over there. He’s standing________ Ellen. A. on B. under C. next to D. between4. It arrives_________ Chicago at ten o’clock. A. at B. in C. near D. from5. The teacher stands ________the class. A. from B. at C. in front of D. by6. There is a map on the wall just ________ the teacher’s desk. A. from B. above C. before D. in front of7. February comes________ March A. behind B. after C. before D. during8. July comes ________ June. A. before B. after C. behind D. in9. “Tall” is the opposite ________”short”. A. to B. of C. against D. with10. I always eat ______home. A. at B. in C. from D.to

III. . Read the passage and answer the questions

“Mrs Lien is a nurse. Her house is near the hospital. It is in front of the park, between the drugstore and the bakery. Today she doesn’t go to work because it’s Sunday. There are five room in her house, and her house has a small yard to the right of the house ,there are flowers and there are small trees to the left of it. There is a well behind her house.

1-What does Mrs Lien do?

………………………………………………………………………

2-How many rooms does her house have?

……………………………………………………………………….

3-Is the yard big or small?

………………………………………………………….

4-Where are the flowers?

………………………………………………………………….

5-What is there behind the house ?

…………………………………………………………………

IV.Rewrite the sentences with the same meaning

1. My sister walks to the supermarket.

My sister goes………………

2. There are many flowers in our garden.

Our garden…………………

3. Does your father cycle to work?

Does your father get……………

4. The garden is behind Nam’s classroom.

Nam’s classroom………………

5. Tom drives to work every morning.

Tom travels………………………

Đáp án

I.

1. A

2. B

3. C

4. C

5. B

II.

1. A. on2. B. in3. C. next to4. B. in5. C. in front of6. B. above7. C. before8. B. after9. B. of10. A. at

III.

1. Mrs Lien is a nurse.

2. Her house has five rooms.

3. The yard is small.

4. The flowers are to the left of the house.

5. There is a well behind the house.

IV.

1.My sister go to the supermarket on foot

2.Our garden has many flowers

3.Does your father get to work by bike?

4. Nam’s classroom is in front of the garden

5. Tom travels to work by car every morning

Phòng Giáo dục và Đào tạo …

Đề thi Giữa kì 1 – Chân trời sáng tạo

Năm học 2022 – 2023

Bài thi môn: Tiếng Anh lớp 6

Thời gian làm bài: 90 phút

(không kể thời gian phát đề)

(Đề số 1)

I. Find the word which has a different sound in the part underlined.

1. A. beds B. clocks C. villas D. chairs

2. A. caps B. lights C. clocks D. rooms

3. A. parents B. beds C. friends D. brothers

4. A. kitchens B. flats C. bedrooms D. villas

Xem thêm:  Văn mẫu lớp 9: Cảm nhận về nhân vật ông Hai trong truyện ngắn Làng (Sơ đồ tư duy) Dàn ý & 15 bài cảm nhận về ông Hai

5. A. houses B. stores C. oranges D. bridges

II. Find a word which does not belong in each group

1. A. chair B. table C. toilet D. sofa

2. A. flat B. school C. country house D. villa

3. A. kitchen B. bedroom C. living room D. villa

4. A. aunt B. uncle C. grandmother D. teacher

5. A. cousin B. mother C. father D. brother

III. Choose the letter A, B, C or D to complete the passage below

This is Peter. He is twelve years old. He is a student. He ………….. (1) in a big villa in the suburb of the city. There ……………… (2) 4 people in his family: his parents, his younger sister and him. His father is an engineer. His mother is a teacher. And his younger sister is a pupil. There are 5 rooms ………….. (3) his house: living room, kitchen, bathroom, bedroom and toilet. The living room is his ……………. (4) place ………….. (5) he can sit on the armchair and watch television with his family.

1. A. lives B. live C. living D. lived

2. A. is B. be C. being D. are

3. A. at B. in C. of D. to

4. A. favorite B. boring C. messy D. noisy

5. A. because B. but C. so D. however

IV. Choose the correct answer

1. I don’t stay/ doesn’t stay at home.

2. We don’t wash/ doesn’t wash the family car.

3. Doris don’t do/ doesn’t do her homework.

4. They don’t go/ doesn’t go to bed at 8.30 p.m.

5. Kevin don’t open/ doesn’t open his workbook.

6. Our hamster don’t eat/ doesn’t eat apples.

7. You don’t chat/ doesn’t chat with your friends.

8. She don’t use/ doesn’t use a ruler.

9. Max, Frank and Steve don’t skate/ doesn’t skate in the yard.

10. The boy don’t throw/ doesn’t throw stones.

V. Complete the following sentences

1. How/ you/ go to school/ ?

___________________________________ ?

2. what/ you/ do/ ?

___________________________________ ?

3. where/ John/ come from/ ?

___________________________________ ?

4. how long/ it/ take from London to Paris/ ?

___________________________________ ?

5. how often/ she/ go to the cinema/ ?

___________________________________ ?

ĐÁP ÁN

I.

1. B

2. D

3. A

4. B

5. B

II.

1. C

2. B

3. D

4. D

5. A

III.

1. A

2. D

3. B

4. A

5. A

IV.

1. I don’t stay at home.

2. We don’t wash the family car.

3. Doris doesn’t do her homework.

4. They don’t go to bed at 8.30 p.m.

5. Kevin doesn’t open his workbook.

6. Our hamster doesn’t eat apples.

7. You don’t chat with your friends.

8. She doesn’t use a ruler.

9. Max, Frank and Steve don’t skate in the yard.

10. The boy doesn’t throw stones.

V.

1. How do you go to school?

2. What do you do?

3. Where does John come from?

4. How long does it take from London to Paris?

5. How often does she go to the cinema?

………………………………

………………………………

………………………………

Trên đây là phần tóm tắt một số đề thi trong các bộ đề thi Giữa kì 1 Tiếng Anh lớp 6 năm học 2022 – 2023 của ba bộ sách mới, để xem đầy đủ mời quí bạn đọc lựa chọn một trong các bộ đề thi ở trên!

Mua hàng giảm giá Shopee Mã code

  • XMen For Boss chỉ 60k/chai
  • SRM Simple tặng tẩy trang 50k
  • Combo Dầu Gội, Dầu Xả TRESEMME 80k